Wij nuchtere Nederlanders kunnen nog heel wat leren van de Brazilianen. Wordt het niet tijd om Nederland wat losser te maken? Om daarbij te helpen komen wij met een stijlvol oranje jurkje dat in een handomdraai om te toveren is tot een uitbundig Braziliaans feestmodel.

Draag het

Braziliaans:

  1. open de verborgen rits aan de voorkant en stap in de jurk
  2. doe de rits weer dicht zover je wilt en vouw de hoekjes naar binnen

of Nederlands:

  1. vraag iemand om de achterzijde open te ritsen
  2. pak het losse schouderstuk en sla voorlangs over je andere schouder
  3. laat de HolánDress weer dichtritsen en geef je assistent een glas Bavaria.

Prettige wedstrijd!

Luisa Moraes werkte als model onder andere met de fotografen Mario Testino (Vogue, Versace, etc.) en David LaChapelle (H&M en verschillende videoclips). Nu is ze aan het werken aan haar carrière als actrice.

Binnenkort zal ze te zien zijn in de Amerikaanse speelfilm "Solace", onder regie van Afonso Poyart, naast de acteurs Antony Hopkins en Colin Farell. De film gaat de tweede helft van dit jaar in première.

Luisa heeft ook meegespeeld in de Amerikaanse televisie series “Chuck", "Rules of Engagement" en "Gary Unmarried". In Brazilië is ze zeer bekend als actrice in daar bekende soapseries "Se eu fosse você" (als ik jou was) en nu in de prime-time soapserie "Em Família" (familie).

Pedro Lourenço is geboren in 1990 in Sao Paulo, Brazilië. Toen hij 12 jaar oud was, ontwierp hij al zijn eerste collectie, waarmee hij meteen al op de planken stond van de Sao Paulo Fashion Week. Dit evenement wordt na New York, Parijs, London en Milaan gezien als een zeer belangrijk podium voor grote mode ontwerpers.

Pedro heeft zijn creativiteit niet van vreemden. Zijn moeder, Gloria Coelho, is een top ontwerpster in Brazilië, met eigen winkels door het land, maar ook in Parijs en Londen. Zijn vader Reinaldo Lourenço is ook ontwerper met een eigen modelabel.

Pedro Lourenço deed op zijn opleiding veel praktijkervaring op. Vanaf 2005, hij was toen 15 jaar, maakt hij collecties onder zijn eigen naam. Vier jaar later, in 2010, had hij zijn internationale debuut tijdens de Paris Fashion Week. Hij was inmiddels 19 jaar.

Nu presenteert Pedro Lourenço twee collecties wereldwijd per jaar: lente/zomer en herfst/winter en daarnaast nog collecties exclusief voor de Braziliaanse markt. Hij heeft samengewerkt met een groot aantal internationale artiesten als Lady Gaga, Gisele Bündchen en Karoline Kurkova.